Fast & Furious 7…recenzija

Prije neku noc sam isao u kino da gledam Fast and Furious sedmicu…sam. Zasto sam? Pa jednostavno sam htjeo da vidim zadnji veliki cin pokojnog Paul Walker-a, njegovu zadnju veliku magiju. Inace Paul Walker je glumac koji na zalost vise nije sa nama…a bio mlad.

Ja sam jedna od onih osoba koja od automobila zna samo osnov, promjeniti ulje kada se lampa upali, servis uraditi kada se lampa upali, napuniti gorivo kada se lampa upali (inace i ako pise na rezervaru dizel, ja zovem jos jednom i pitam onoga ko je zadnji vozio sta da naspem, oprezu nikada kraja :D), uzivam u tome da se provozam od tacke A do tacke B za ono vrijeme koje potrebno da se na sto sigurniji nacin dodje do cilja.

Mozda se da primjetiti da sam oprezan sofer, ali bas zbog toga mi se svidja ta citava fransiza Brzih i Zestokih…bas ono sto ja nikada ne bih uradio, driftovo, palio gume i izazivao javni red i pravio ne red. Da se razumijemo, ja uzivam u tome, ali u komforu moje secije ili kino dvorane :D

Fast and Fusrious 7 je nesto posebno, ne zato sto su prije 3000 godina stari sumerijanci vjerovali da je 7 magican broj, vec sto je to zadnji film pokojnog glumca Paul Walker-a. Negova izvedba je bila cista magija…emotivan sam bio dok sam gledao zadnjih pola 15 minuta filma. Filmofilu kao ja, to se ne desava cesto.

Citava fransiza Brzih i Zestokih obiluje krupnim kadrovima tuniranih automobila, nabildanih misica, grudi i guzica, bas ono sto nama svima fali u realnosti.

Ovaj sedmi dio se moze objasniti u dvije recenice. Glavni negativac dolazi da se osveti. Dominic Toretto i njegova raja uzvracaju udarac. Nedaju se tako lako :D Citava poenta filma je ne ogranicen pristup svemu i svacemu, u jednom trenutku kupimo informacije u Tokiu, u jednom trenutku padamo u kanjone negdje vukoHebini Kavkaza i u jednom trenutku letimo kroz Burj Khalifa. Cista akcija, nevidjena od vremena velikog Chuck Norrisa i filmova tipa Nemoguca Misija :D

Sve u svemu, film je cista magija i adrenalinska akcija koju toplo preporucujem. Kapu skidam i pozdravljam velikog glumca Paula Walker-a koji nije uspjeo da dovrsi ovaj film, ali uz pomoc CGI tehnologije i njegovog brata, uspjeli su da naprave dobar blockbuster. Definitivno vrijedan kina :D

Trailer filmica

9 thoughts on “Fast & Furious 7…recenzija

  1. A off says:

    moja braca i ja smo prakticki odrasli uz F&F, i isli smo gledati 7. dio u kino cim je izasao. Iskreno, radnja je bezveze, kad se usporedi s proslim dijelovima, ali su odlicno odradili sve ostalo… efekti svih vrsta su mrak 😀
    i moj brat je plakao na kraju kad je Dominic govoro o Goodbye-u.. heh 🙂

  2. Ne stigoh ranije ništa da napišem što se filmova tiče. Furious 7 čekam k’o ozebo sunce. Torrent našao, neću, hoću u kinu da gledam ko čovjek, 3D fol 🙂 Da ne govorim da imam čitavu kolekciju Furious-a.

  3. Krajiškinja says:

    Inspektore, de kolekciju kako pošalji, ja se naganjam mjesecima da sebi sve spremim i odjednom sve jedan za drugim opet pogledam, zajedno sa zadnjim koji bi sto kazes ipak u kinu prvo pogledala.
    Inače zbog Diesela i volim žestoke 😛

  4. Benesta, preporuka dva filma za tebe, obadva su od Will Smith-a:

    1. Seven Pounds
    2. The Pursuit of Happyness

    Definitivno se nećeš pokajati.

    P.S: Spremi paket maramica, rolnu ubrusa i šest peškira, trebat će ti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *