The Blacklist (2013-)…serija

Nova serija koja mi se odlicno svidja jeste The Blacklist. Serija o stvarima u svijetu tajni za koje mi i ne znamo niti cemo ikada znati.

The Blacklist je krimi drama, gdje se jedan od najtrazenijih kriminalaca na svijetu dobrovoljno preda u ruke FBI-a pri cemu pokrece veoma interesantne razvoje dogadjaja.

Odmah od prve scene, osjeca se kao da si dio te igre, svi su spremni za razvoj dogadjaja i onda pocinje ples. Gluma je na vrhunskom nivou, tu se moze osjetiti taj mali dio, uvod u pocetak, upravo kada susrecemo nasu glavnu junakinju Elisabeth Keen, FBI profilerka. Kako prica odmice, malo po malo mozemo vidjeti da se djelovi price pocinju sastavljati, ali i nakon sto se sve pogleda, uvidis da nisi u stvari nista ni shvatio zato sto je sve omotano jednom velikom misterijom.

Sto je meni posebno interesantno je to da se vec u prvoj epizodi, prve sezone, znaci u pilotnoj epizodi, susrecemo sa srpskim teroristima, tacnije sa teroristom iz nase lipe Bosne i Hercegovine, tacnije iz okolice Bihaca 😀 sto se moze i vidjeti u epizodi. Tu se ne susrecemo samo sa srpskim teroristima ( ne zelimo srbe i srbski narod dovoditi u lose ime), vec teroristima i onima koji su prijetnja miru iz cijelog svijeta.

U glavnim ulogamo mozemo vidjeti odlicnog James Spader u ulozi Raymond Reddington-a, zadnja velika uloga mu je bila glas Ultrona u filmu Avengers: Age Of Ultron. Tu je i Megan Boone kao FBI agent Elisabeth Keen.

Trailer mozete pogledati OVDJE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *